Bobbeltjes op mijn 3d print

Is je keuze van 3D-printer gemaakt en aangekocht, maar je hebt nadien nog een vraag? Heb je een probleem met een 3D print, en zoek je hulp? Dan is dit z'n plek.
The forum Administrator has chosen to advise you that this topic is 1 month en 2 weeks old and that you may wish to begin a new topic or use the search feature to find a similar but newer topic.
Plaats reactie
Parel1307
Berichten: 25
Lid geworden op: 04/12/22, 18:13
Netherlands

Bobbeltjes op mijn 3d print

#1

Bericht door Parel1307 »

Hoi,
Ik ben bezig met een schaakspel te maken op de 3d printer Flashforge Dreamer.
Na hulp op dit forum is het gelukt om de schaakstukken te printen met een nozzle 0.2mm. De enige instelling die ik hier moest aanpassen was de snelheid. Om het schaakbord te maken heb ik de nozzle weer verwisseld de orginele 0,4mm. De afdrukjes vertonen nu alleen bobbeltjes aan de bovenkant en is dus niet meer plat.
Heeft iemand een idee hoe dit komt?
Afbeelding


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Gebruikersavatar
Hardy
Berichten: 220
Lid geworden op: 25/09/22, 19:44
Locatie: twente
Netherlands

#2

Bericht door Hardy »

Ik heb dit probleem ook hier al eens aan gehaald, bij mij gebeurt dit alleen wanneer ik PETG gebruik, met PLA heb ik dit niet. Misschien heb jij wel iets aan de suggesties die hier worden voorgeslagen, bij mij heb ik er helaas niets aan gehad.
viewtopic.php?t=326-petg-probleem
Zelfbouw Ultifaker 20x20 ramps 8 bits Marlin 1.19
Zelfbouw 3D-cube 25x25 https://www.youtube.com/watch?v=udCxjZcOA-c&t=8s
Zelfbouw CoreXY 30x30 MKS-Sgen-V2 32bits KLIPPER
Gebruikersavatar
3DWim
Berichten: 314
Lid geworden op: 26/09/22, 20:04
Netherlands

#3

Bericht door 3DWim »

Dat komt omdat je lucht, die warm is, opsluit onder nog zachte deklaag.
Meer koelen op print en/of langzamer printen. Of print omdraaien, zichtkant is dan bedoppervlak.
Groet,
Wim

To quote or not to quote


Pro Deo 3D fanaat
Big Red - meester
Weistek WT150 - meester
SketchUp Pro
AutoCad (LT)
3DWim op thingiverse
Gebruikersavatar
Frits
Berichten: 118
Lid geworden op: 26/03/23, 08:21
Locatie: Hoogeveen
Netherlands

#4

Bericht door Frits »

Misschien kun je met de functie 'Enable Ironing' in het Cura menu Top/Bottom een beter resultaat krijgen. :?
Dan gaat de warme printkop nog een keer over de laatste laag zonder er filament op te leggen.
Succes is niet zeker, maar je kunt het eenvoudig proberen.
Groeten uit Hoogeveen.

3 Printers: Artillery S1, Artillery Genius en een JGmaker duo printer
Software: ik ontwerp met Design Spark Mechanical 6.0.3 en Cura 5.6.0
Banditoz
Berichten: 142
Lid geworden op: 04/12/22, 13:49
Netherlands

#5

Bericht door Banditoz »

Het lijkt ook alsof er maar 1 toplaag geprint is. Maak hier er gewoon eens 2 extra bij.
Hobby gebruiker, ender 3 pro met bigtreetech manta E3EZ met klipper/mainsail, ender 5 pro met skr mini e3v3, bigtreetech cb1 met klipper/mainsail en orbiter extruder met orbiter sensor en een creality k1.
Parel1307
Berichten: 25
Lid geworden op: 04/12/22, 18:13
Netherlands

#6

Bericht door Parel1307 »

Ik ben aan het printen gegaan met de koeling aan en een langzame snelheid en dan gaat het al een heel stuk beter. Die dubbele toplaag erop hoe heet die functie?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Gebruikersavatar
Rob52
Berichten: 514
Lid geworden op: 25/09/22, 16:57
Locatie: Gendringen
Netherlands

#7

Bericht door Rob52 »

Aantal toplagen kun je in de slicer instellen.
TwoTrees Sapphire Plus - Anycubic Deltaprinter
Gebruikersavatar
Puffeltje
Berichten: 101
Lid geworden op: 28/09/22, 13:30
Locatie: Beverwijk
Netherlands

#8

Bericht door Puffeltje »

Frits schreef: 10/04/24, 08:00 Dan gaat de warme printkop nog een keer over de laatste laag zonder er filament op te leggen.
Zorg er wel voor dat je de snelheid voor het strijken/ironing laag hebt staan. Overigens wordt er wel filament doorgevoerd, al is het heel weinig. Bij mij staat de flow dan op 10% zodat gaatjes keurig opgevuld worden.
Ender 5 Plus omgebouwd naar Mercury One.1 , voorzien van BigTreeTech Manta M8P V2, raspberry pi CM4, EBB36, Phaetus Rapido Hotend 2 UHF - DFR0550 display - Klipper met CANbus
Plaats reactie

Maak een account aan of log in om deel te nemen aan de discussie

Je moet lid zijn om een ​​reactie te kunnen plaatsen

Maak een account aan

Geen lid? Registreer om lid te worden van onze community
Leden kunnen hun eigen onderwerpen starten en zich abonneren op onderwerpen
Het is gratis en duurt maar een minuut

Registreer

Log in

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten