EasyThreed E3D nano geen USB communicatie

Vragen over het gebruik van een de printer, toepassingen etc...
The forum Administrator has chosen to advise you that this topic is 4 months en 4 days old and that you may wish to begin a new topic or use the search feature to find a similar but newer topic.
Plaats reactie
henryschippers2023
Berichten: 75
Lid geworden op: 30/06/23, 19:35
Netherlands

#41

Bericht door henryschippers2023 »

Dit is het laatste bericht van de vorige pagina:

Werkt de printer met de door mij gestuurde software

Toegevoegd in 3 minuten 55 secondes:
Voordeel is ook, dat er voor weinig geld een levenslange licentie kan verkregen worden, en er dan een webcam kan aangesloten worden en er live meegekeken kan worden;
Ik deed het meestal anders; de pc aan, en daarop de webcam, en de pc met bijvoorbeeld anydesk pp afstand bedienen, waardoor je ook het webcam beeld kan zien
Gebruikersavatar
PrintEngineer
Berichten: 274
Lid geworden op: 16/01/23, 12:38
Netherlands

#42

Bericht door PrintEngineer »

@3DWim die optie heb ik bekeken maar dan moet ik de ventilatieopening van de heatbreak met de part cooler blokkeren. In dat geval los ik het ene op en creeër het volgende probleem

@henryschippers2023 met het nieuwe bordje kan ik de printer aansturen met Cura 5.0, Prusa Slicer, Pronterface en Octopi. Alleen niet meer met Reptier Server wat verder ook niet erg is als het met de hiervoor genoemde programma's wel werkt
Bij mij weet je het nooit waarmee ik print. Maar momenteel staan er een Wanhao Duplicator I3 Plus, een zwaar gemodificeerde CTC A13 en een oude Orcabot v0.43 (in restauratie)
Gebruikersavatar
PrintEngineer
Berichten: 274
Lid geworden op: 16/01/23, 12:38
Netherlands

#43

Bericht door PrintEngineer »

Het eerste prototype van de part cooler bleek niet echt bruikbaar en dus heb ik een nieuwe variant bedacht die met Tinkercad is getekend. Het geheel moet aan de zijkant van de extruder worden gemonteerd en dan zou het best vrij aardig kunnen werken. Dus heb ik net de Anet A6 gestart voor een eerste afdruk van dit prototype

Afbeelding
Bij mij weet je het nooit waarmee ik print. Maar momenteel staan er een Wanhao Duplicator I3 Plus, een zwaar gemodificeerde CTC A13 en een oude Orcabot v0.43 (in restauratie)
Gebruikersavatar
3DWim
Berichten: 325
Lid geworden op: 26/09/22, 20:04
Netherlands

#44

Bericht door 3DWim »

Ik zou meer voor zoiets gaan. Vanwege de doorstroming. Dit soort ventilators wil eigenlijk geen tegendruk hebben.
fan_01.jpg
Groet,
Wim

To quote or not to quote


Pro Deo 3D fanaat
Big Red - meester
Weistek WT150 - meester
SketchUp Pro
AutoCad (LT)
3DWim op thingiverse
Gebruikersavatar
PrintEngineer
Berichten: 274
Lid geworden op: 16/01/23, 12:38
Netherlands

#45

Bericht door PrintEngineer »

@3DWim de pest bij deze kleine printer is dat alles wat je er zelf voor ontwerpt ook heel klein moet zijn. De ruimte en maatvoering zijn dus beperkt
Bij mij weet je het nooit waarmee ik print. Maar momenteel staan er een Wanhao Duplicator I3 Plus, een zwaar gemodificeerde CTC A13 en een oude Orcabot v0.43 (in restauratie)
Gebruikersavatar
3DWim
Berichten: 325
Lid geworden op: 26/09/22, 20:04
Netherlands

#46

Bericht door 3DWim »

PrintEngineer schreef: 01/12/23, 18:20 De ruimte en maatvoering zijn dus beperkt
Vertel mij wat bij de weistek heb ik een heel andere, lees grotere, printkop behuizing gemaakt.
Als het dan werkt is dat top.
Groet,
Wim

To quote or not to quote


Pro Deo 3D fanaat
Big Red - meester
Weistek WT150 - meester
SketchUp Pro
AutoCad (LT)
3DWim op thingiverse
Gebruikersavatar
PrintEngineer
Berichten: 274
Lid geworden op: 16/01/23, 12:38
Netherlands

#47

Bericht door PrintEngineer »

Zover wil ik voorlopig niet gaan. Dit ontwerp past mooi en denk dat ik proto wijzig in definitief

Afbeelding

Afbeelding

Toegevoegd in 35 secondes:
Bij mij weet je het nooit waarmee ik print. Maar momenteel staan er een Wanhao Duplicator I3 Plus, een zwaar gemodificeerde CTC A13 en een oude Orcabot v0.43 (in restauratie)
Gebruikersavatar
PrintEngineer
Berichten: 274
Lid geworden op: 16/01/23, 12:38
Netherlands

#48

Bericht door PrintEngineer »

De part cooler doet het op zich prima, maar nu is de Y-as snaar (die onder het hotbed zit) weer begonnen met skippen. Dus moet de printer opnieuw helemaal uit elkaar om te onderzoeken wat de oorzaak is. De conclusie dat de kwaliteit van deze printer ver onder de maat is is hiermee wat mij betreft wel bevestigd. Voor het geld wat je voor dit stuk plastic betaald kan je ook een grotere en betere printer kopen
Bij mij weet je het nooit waarmee ik print. Maar momenteel staan er een Wanhao Duplicator I3 Plus, een zwaar gemodificeerde CTC A13 en een oude Orcabot v0.43 (in restauratie)
Gebruikersavatar
PrintEngineer
Berichten: 274
Lid geworden op: 16/01/23, 12:38
Netherlands

#49

Bericht door PrintEngineer »

Na ruim 3 weken van vraag en antwoord spelletjes met de Chinese producent om mij de originele firmware te sturen heb ik het opgegeven. Laat ik het maar niet verder toelichten want dan is het wel een heel lang verhaal. Dus ben ik from scratch met de nieuwste versie Marlin begonnen om zelf een firmware te compileren. En daar loop ik nu tegen iets aan. De Z-motor moet geinverteerd worden omdat hij bij Z-home de verkeerde kant uit draait. Normaalgesproken is het false op true zetten, opnieuw compileren en in de EEPROM schieten. Maar het inverteren van de Z-motor in de firmware lijkt geen effect te hebben en blijft in dezelfde richting draaien. Dus omhoog i.p.v. naar beneden als ik de Z-home opdracht geef. Wat zie ik hier over het hoofd?
Bij mij weet je het nooit waarmee ik print. Maar momenteel staan er een Wanhao Duplicator I3 Plus, een zwaar gemodificeerde CTC A13 en een oude Orcabot v0.43 (in restauratie)
Gebruikersavatar
Wim62
Berichten: 395
Lid geworden op: 25/09/22, 17:12
Locatie: Arnhem
Netherlands

#50

Bericht door Wim62 »

Als het in de firmware niet lukt om de motor de ander kant op te laten draaien , kun je altijd nog de draden verwisselen .
Met vriendelijke groet
Wim

Prusa mk4
Gebruikersavatar
PrintEngineer
Berichten: 274
Lid geworden op: 16/01/23, 12:38
Netherlands

#51

Bericht door PrintEngineer »

Dat is idd ook een optie, maar zou het graag goed laten werken in de originele configuratie. Het kan alleen een parameter setting in Marlin zijn die anders moet worden ingesteld. Iets met software endstops of zoiets bedenk ik mij nu. Ga daar vanavond nog eens mee stoeien
Bij mij weet je het nooit waarmee ik print. Maar momenteel staan er een Wanhao Duplicator I3 Plus, een zwaar gemodificeerde CTC A13 en een oude Orcabot v0.43 (in restauratie)
Plaats reactie

Maak een account aan of log in om deel te nemen aan de discussie

Je moet lid zijn om een ​​reactie te kunnen plaatsen

Maak een account aan

Geen lid? Registreer om lid te worden van onze community
Leden kunnen hun eigen onderwerpen starten en zich abonneren op onderwerpen
Het is gratis en duurt maar een minuut

Registreer

Log in

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten